Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Μαγευτική Μεσσηνία: Το διαμάντι της Πελοποννήσου

Η Ελλάδα μας, είναι ένα από τα ομορφότερα μέρη στον κόσμο, πλούσια σε φυσική ομορφιά, τουρίστες από κάθε γωνιά της γης, επισκέπτονται τη χώρα μας κυρίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Το πράσινο και το γαλάζιο είναι τα χρώματα που θα σκεφτεί κάποιος ακούγοντας τη λέξη Ελλάδα. Η Πελοπόννησος είναι ένα από τα 9 γεωγραφικά διαμερίσματα της Ελλάδας και η μεγαλύτερη χερσόνησος της χώρας. Η καταπράσινη Πελοπόννησος διαιρείται σε επτά νομούς. Εμείς θα ταξιδέψουμε στην μαγευτική Μεσσηνία, με την καλπάζουσα ανάπτυξη που τα τελευταία χρόνια έγινε ένας από τους πιο αγαπημένους προορισμούς τόσο των Ελλήνων όσο και  των ξένων επισκεπτών. Πού θα βγείτε, που θα μείνετε, τι να δοκιμάστε, όλα τα μικρά μυστικά για να περάσετε όμορφα σε έναν επίγειο παράδεισο, μόλις 2 ώρες και 15 λεπτά από την Αθήνα, για να βρεθείτε στην όμορφη Καλαμάτα.

Μια πόλη που συνδυάζει αρμονικά τα θετικά χαρακτηριστικά μιας επαρχιακής πόλης και όλη την ενέργεια μιας μεγαλούπολης.
 Η Καλαμάτα γνωρίζει μεγάλη ανάπτυξη και δεν εφησυχάζεαι, τα τελευταία δυο χρόνια απέκτησε το δικό της καρναβάλι, μια κίνηση του Δήμου και των πολιτών που έδωσε άλλη πνοή στην πόλη και στις γύρω περιοχές.
Ας γνωρίσουμε όμως την Μεσσηνία λίγο πιο αναλυτικά:

Καλαμάτα Downtown

Αν είσαι fashionistas μη ξεχάσεις να ψωνίσεις από το «FINEZZA», ότι καλύτερο κυκλοφορεί στην Ιταλία & Ισπανία θα το βρεις εκεί. Δερμάτινα υποδήματα, τσάντες και χειροποίητα αξεσουάρ.
Για μια οικονομική ανανέωση της γκαρνταρόμπας σας επισκεφθείτε το «BORSALINO», καφτάνια, σαλβάρια, πουκαμίσες, τσάντες και πορτοφόλια. Ότι σας λείπει θα το βρείτε εκεί.
Αν θέλετε να αλλάξετε style και διάθεση, το κομμωτήριο του Γ. Φράγκου στην οδό Ασκληπιού είναι η κατάλληλη επιλογή. Με 20ετή εμπειρία στο χώρο, ο Γιώργος και η ομάδα του θα σας ενημερώσουν για τις νέες τάσεις της μόδας και θα αισθανθείτε αμέσως το φιλικό περιβάλλον. Απλά αφεθείτε στα χέρια τους και απολαύστε την περιποίησή τους.
Στον πεζόδρομο απέναντι από το Δημαρχείο στο «ESQUINA», θα πιείς τον καλύτερο espresso και θα συνοδεύσεις το soft drink σου με κρύα πιάτα, pizza αλλά και ζυμαρικά.
«Πιρουνιές», μεζεδοπωλείο για καλοφαγάδες, το χειμώνα απολαμβάνεις δίπλα από το τζάκι το φαγητό σου σε ένα αρμονικό περιβάλλον με πέτρα και ξύλο. Ενώ το καλοκαίρι ο πράσινος κήπος του είναι ότι πρέπει για να βρείτε καταφύγιο από τη ζέστη. Ζητήστε τον Βασίλη, τον χαμογελαστό ιδιοκτήτη και δοκιμάστε μπουκιές ala cream και σαλάτα κοτέτσι.
καλαμάτα
Ο πεζόδρομος της Ιατροπούλου κάθε Πέμπτη θα σε βγάλει από την καθημερινότητα. Το «ROOM» κάνει πάρτι και εσύ είσαι προσκεκλημένος. Στο «BAHIA», στην παραλία, μπορείς να κάνεις το μπάνιο σου χωρίς να απομακρυνθείς από το κέντρο της πόλης. Το άρτια εξοπλισμένο beach bar του, θα σας συντροφεύει όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, από το πρωί μέχρι το βράδυ. Πιείτε τα cocktails σας εκεί που σκάει το κύμα.
Νομίζεις ότι είσαι σε νησί, αλλά είσαι στο «Boca», τα υπέροχα cocktails του με φρέσκα φρούτα, οι ψαγμένες μουσικές επιλογές του, η elegant διακόσμηση του χώρου, μιλάνε για ένα μαγαζί με προσωπικότητα.
Το «Elite City Resort» πρέπει να επιλέξετε, αν είστε απαιτητικοί ως προς τη διαμονή σας. Villa ή δωμάτιο, ότι και αν διαλέξετε, οι σύγχρονα ανακαινισμένες εγκαταστάσεις του, τα γήινα χρώματά του σε συνδυασμό με το μπλε της θάλασσας, θα κάνουν τη διαμονή ή την επίσκεψή σας μια μοναδική εμπειρία. Η κατάλληλη επιλογή για να διοργανώσετε τον γάμο σας, επαγγελματικό συνέδριο ή οποιαδήποτε άλλη κοινωνική εκδήλωση.
Επισκεφθείτε την εκκλησία των «Αγίων Αποστόλων», ένα γραφικό ναό κατασκευασμένο μεταξύ 1050 με 1150 μ.Χ, ουσιαστικής σημασίας, αφού από εκεί ξεκίνησε η Επανάσταση του 1821.
Παρευρεθείτε στο «Διεθνές Φεστιβάλ Χορού» το οποίο πραγματοποιείται 17-24 Ιουλίου, όπου πραγματοποιείται σε διάφορους χώρους (ενημερωθείτε για το πρόγραμμα(www.kalamatadancefestival.gr).

Για θέα στην Βέργα

Για φαγητό στο γραφικό ταβερνάκι «ΠΕΤΡΑΛΩΝΟ», για καλοφαγάδες με απαιτητικά γούστα, μαγειρευτά ή ψητά. Φάτε καλά και κατηφορίστε προς τα μπαράκια της Βέργας.
Αν είστε λάτρεις της φυσικής ομορφιάς επισκεφθείτε το «Arosa», ένα καλαίσθητο και ανανεωμένο cocktail bar. Τίποτα δεν θα εμποδίσει το οπτικό σας πεδίο, ο μεσσηνιακός κόλπος απλώνεται μπροστά σας. Η Lounge μουσική του σε συνδυασμό με τα υπέροχα χρώματα του ουρανού και της θάλασσας θα σας ταξιδέψουν.
μεσσηνία, μεσσηνία που να παω, μεσσηνία παραλιες, μεσσηνία τι να κανω, μεσσηνία διακοπες, καλαματα διακοπες, φοινικούντα, Costa Navarino, νέδουσα
«Etoile», ένα μαγαζί σε επίπεδα, με mainstream μουσική και θέα, με τους bartenders της πόλης να παροτρύνουν να δοκιμάσετε νέες γεύσεις cocktail που θα αναστατώσουν τον ουρανίσκο σας.
Μείνετε στο 4άστερο ξενοδοχείο «Belvedere», απολαύστε την ηρεμία μακριά από τη βουή της πόλης στο σύγχρονο spa του.

Στην Μεσσήνη για την ιδιαιτερότητα της

Η Μεσσήνη ή αλλιώς Νησί, επισκεφθείτε την παραλία της «Μπούκας», μια αμμώδης παραλία ακτογραμμής 1.000m. και μόλις 5km απόσταση από το κέντρο της Μεσσήνης. Αν σας αρέσει το ψάρεμα και το κυνήγι (περίοδος κυνηγιού 20/08 -28/02), εξοπλιστείτε με τα απαραίτητα από το κατάστημα «Παπαγιάννης», πλήρως εξοπλισμένο κατάστημα με είδη αλιείας και κυνηγιού. Αν αγαπάτε σας αρέσει η πολυτέλεια και το εκλεπτυσμένο γούστο στο κοσμηματοπωλείο της «ΡόηΔημητρακοπούλου» θα βρείτε ρολόγια και επώνυμα κοσμήματα, καθώς επίσης βέρες, δώρα γάμου-βάπτισης, σταυροί βάπτισης.
Αν βρεθείτε στη Μεσσήνη, 19-28 Σεπτεμβρίου μη σας κάνει εντύπωση το πλήθος προσκυνητών που θα συναντήσετε. Την 19η Σεπτεμβρίου χιλιάδες άνθρωποι οδοιπορούν απόσταση 20km συνοδεύοντας την εικόνα της Βουλκανιώτισσας Κυράς, όπου έσωσε την Μεσσήνη από την πανούκλα το 1755.

Στην Αρχαία Μεσσήνη για το μυστήριο που αποπνέει

Αν είστε λάτρεις της ιστορίας και των αρχαίων πολιτισμών, η αρχαία Μεσσήνη θα σας εντυπωσιάσει. Δείτε το Μυκηναϊκό ανάκτορο της Πύλου και εξερευνήστε την περιοχή, όπου είναι μεγαλύτερη από την αρχαία Αθήνα. Αν θέλεις να γίνεις αρχαιολόγος για λίγες ημέρες, ο Πέτρος Θέμελης, γνωστός αρχαιολόγος της περιοχής, θα σας προσφέρει καζμά και φτυάρι και θα σας ξεναγήσει μαζί με την ομάδα του σε όλο το τελετουργικό των ανασκαφών, ανακαλύπτοντας νέες πολιτείες, θαμμένες στο πέρασμα των ετών.
μεσσηνία, μεσσηνία που να παω, μεσσηνία παραλιες, μεσσηνία τι να κανω, μεσσηνία διακοπες, καλαματα διακοπες, φοινικούντα, Costa Navarino, νέδουσα

Για θαλασσινά στις Κιτριές

Η οικογενειακή ψαροταβέρνα «ΓΑΪΤΑΝΑΡΟΣ», προσφέρει το καλύτερο φρέσκο ψάρι και την πιο νόστιμη αστακομακαρονάδα, οι ποιότητα και οι προσιτές συνδυάζονται άψογα, ακριβώς δίπλα στο κύμα. Extra tip: Απολαύστε το μπάνιο σας στην παραλία του και χαλαρώστε πίνοντας το ούζο σας, την ώρα που ήλιος βυθίζεται στον Μεσσηνιακό κόλπο.
μεσσηνία, μεσσηνία που να παω, μεσσηνία παραλιες, μεσσηνία τι να κανω, μεσσηνία διακοπες, καλαματα διακοπες, φοινικούντα, Costa Navarino, νέδουσα

Στη Σάντοβα για τις παραλίες και τα beach bar της

Μόλις 12km από την Καλαμάτα, η «Ακτή» μια αμμώδης παραλία θα σας καλωσορίσει με τη μουσική και το ευχάριστο περιβάλλον, συνδυάζοντας πισίνα και θάλασσα.
Η κορυφαία επιλογή του καλοκαιριού, γνωστό και για τα Full moon parties είναι το «HOBO», μουσική για όλα τα γούστα από electro funk αλλά και latin.
μεσσηνία, μεσσηνία που να παω, μεσσηνία παραλιες, μεσσηνία τι να κανω, μεσσηνία διακοπες, καλαματα διακοπες, φοινικούντα, Costa Navarino, νέδουσα

Για εναλλαγή τοπίων στη Μεσσηνιακή Μάνη

Η Στούπα είναι ένα νεόδμητο χωριουδάκι και γρήγορα μετατράπηκε σε τουριστικό θέρετρο. Εστιατόρια, ταβέρνες και καφέ μπαρ στην παραλία καλύπτουν γαστρονομικά όλα τα γούστα.Extra tip: Την πιο εύγεστη βάφλα με παγωτό θα την δοκιμάσεις στη «Δωδώνη», με όμορφη θέα. Αμέτρητα πεντανόστιμα παγωτά, μπερδέψτε τα μεταξύ τους και αν χρειάζεστε βοήθεια ο Βασίλης θα σας προτείνει τους κατάλληλους γευστικούς συνδυασμούς.
Η Καρδαμύλη, γραφικά λιμανάκια , παραλίες, λιθόστρωτα δρομάκια, παραδοσιακοί ξενώνες, ελιές και λυγαριές δίνουν μια άλλη αισθητική στον επισκέπτη.
μεσσηνία, μεσσηνία που να παω, μεσσηνία παραλιες, μεσσηνία τι να κανω, μεσσηνία διακοπες, καλαματα διακοπες, φοινικούντα, Costa Navarino, νέδουσα

Στους Γαργαλιάνους για τη γιορτή των Αγαπηνείων

Η τελετή έναρξης πραγματοποιείται το πρώτο 10ήμερο του Ιουλίου, προς τιμήν του Μακεδονομάχου Τέλλου Αγρα, ο οποίος ήταν Γαργαλιανιώτης. Μη φύγετε από την περιοχή, χωρίς να επισκεφθείτε την γραφική πλατεία, περιτριγυρισμένη από πλούσια δέντρα, κάντε μια στάση στην καφετέρια του Λυκούργου Ανδρώνη, που μαζί με τον μπαμπά του Νίκο, θα σας προσφέρουν ότι εκλεκτότερο βάζει το μυαλό σας. Ξεκινήστε το πρωί με τον ελληνικό σας καφέ, ψημένο με μεράκι ή πάρτε δυνάμεις από φρεσκοστυμμένο χυμό από πορτοκάλια της ευρύτερης περιοχής. Στη συνέχεια δοκιμάστε τους γευστικούς μεζέδες που επιμελείται αποκλειστικά η αξιολάτρευτη κα. Αναστασία και την φημισμένη pizza και τις μακαρονάδες, όλα με υγιεινά και παραδοσιακά υλικά.
Extra tip: Μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε την όμορφη γραφική Μαραθόπολη, μόλις 5km από τους Γαργαλιάνους. Ένα γραφικό ψαροχώρι όπου θα γευθείτε εξαιρετικής ποιότητας ψαρομεζέδες, όμως θα έχετε τη δυνατότητα να πιείτε και το ποτό σας σε ένα από τα πολλά bar-clubs της περιοχής. Τέλος, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τη νήσο «Πρώτη» (μόλις 20 λεπτά από το λιμάνι της Μαραθόπολης), με καραβάκι που θα σας μεταφέρει και θα σας ξεναγήσει στα άδυτα κρυφά σημεία των πειρατών που άφησαν το στίγμα τους πριν εκατοντάδες χρόνια που αξίζει να εξερευνήσετε.
μεσσηνία, μεσσηνία που να παω, μεσσηνία παραλιες, μεσσηνία τι να κανω, μεσσηνία διακοπες, καλαματα διακοπες, φοινικούντα, Costa Navarino, νέδουσα

Για relax στην ήρεμη Φοινικούντα

Ένα παραθαλάσσιο χωριό μεταξύ Μεθώνης & Κορώνης, δημοφιλές για τις βραβευμένες, χρυσές αμμώδεις παραλίες του. Λέγεται ότι το όνομά της, το πήρε από τους «Φοίνικες», οι οποίοι αποβιβάστηκαν στα παράλια της Πελοποννήσου. Κολυμπήστε στην παραλία του Ανεμόμυλου και δοκιμάστε την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα στο ταβερνάκι «Dionyssos».
Εάν επιθυμείτε άνετες και ξεχωριστές διακοπές, επιλέξτε για την διαμονή σας το «Dion - ZoisVillas» (www.finikounda-villas.gr). Δυτικά του χωριού της Φοινικούντας και μόλις 100m από την παραλία του Ανεμόμυλου, οι ιδιοκτήτες του, θα σας υποδεχθούν με το υπέροχο χαμόγελό τους, και θα σας προσφέρουν μια διαμονή πλούσια σε παροχές. Ο κήπος με τα πλακόστρωτα, την πισίνα, τα φοινικόδεντρα, τα φυτά και τα λουλούδια συμπληρώνουν αυτόν τον φιλόξενο και ζεστό χώρο, προσφέροντάς σας όσα χρειάζεστε για να χαλαρώσετε. Το περιβάλλον του ενδείκνυται τόσο για οικογένειες όσο και για ζευγάρια, που αποζητούν την ηρεμία κατά τις καλοκαιρινές τους διακοπές.
μεσσηνία, μεσσηνία που να παω, μεσσηνία παραλιες, μεσσηνία τι να κανω, μεσσηνία διακοπες, καλαματα διακοπες, φοινικούντα, Costa Navarino, νέδουσα
Extra tip: Είστε πολύ κοντά στην παραλία της «Βοϊδοκοιλιάς», τη δημοφιλέστερη παραλία της Μεσσηνίας, τα γαλανά νερά της και ο μαγικός κολπίσκος σε συνδυασμό με την πλούσια βλάστηση τριγύρω κάνουν το τοπίο εξωτικό.

Για 15 Αύγουστο στη γραφική Νέδουσα

Στις δυτικές πλαγιές του Ταϋγέτου βρίσκεται το χωριό Μεγάλη Αναστάσοβα – γνωστό και ως Νέδουσα. Πατρίδα της ποιήτριάς μας Μαρίας Πολυδούρη, η Νέδουσα είναι γνωστή για τα δρώμενά της, την Καθαρά Δευτέρα (μουτζουρώματα), μέσω των οποίων επιδιώκουν την ευκαρπία για τα δέντρα, τα φυτά, τα ζώα και τους ανθρώπους. Κάθε χρόνο στις 15 και 23 Αυγούστου που πανηγυρίζει το μοναστήρι εκτίθεται σε προσκύνημα στο εκκλησάκι της μονής η θαυματουργός εικόνα της Παναγίας που βρέθηκε το 1867 από τον τότε Δήμαρχο Αλαγονίας Αναστάσιο Θεοφιλόπουλο. Από το προηγούμενο βράδυ στις 14 γίνεται η μεταφορά (λιτάνευση) της ιερής εικόνας της Παναγίας από τη Νέδουσα όπου τελείτε παράκληση στην Ιερά Μονή Μαρδακίου μια πορεία φανταστική μέσα στο καταπράσινο δάσος όπου και τελείτε πανηγυρικός Εσπερινός και έπειτα μεγάλο πανηγύρι στο προαύλιο χώρο του πολιτιστικού Συλλόγου του χωριού στο Μαρδάκι με ορχήστρα.
μεσσηνία, μεσσηνία που να παω, μεσσηνία παραλιες, μεσσηνία τι να κανω, μεσσηνία διακοπες, καλαματα διακοπες, φοινικούντα, Costa Navarino, νέδουσα
Την επομένη, στις 15, με παρόντες κατοίκους απ’ όλα τα χωριά και τους επισκέπτες τους τελείται η θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό της μονής. Η σπανιότητα της εικόνας πηγάζει από το ότι είναι μία από τις μόλις εβδομήντα που ζωγράφισε ο ίδιος ο Ευαγγελιστής Λουκάς.

Για πολυτέλεια στην Costa Navarino

Μια ξενοδοχειακή επένδυση, κόσμημα για την περιοχή αλλά και για όλο τον ελληνικό τουριστικό κλάδο. Ένα όραμα δημιουργίας του καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου, το οποίο έκανε πράξη όσα εμπόδια κι αν συνάντησε, με motto ζωής «Αν μπορείς να ονειρευτείς μπορείς και να το κάνεις». Όσο απαιτητικός πελάτης κι αν είστε, όποια και αν είναι τα γούστα και οι προτιμήσεις σας, στην Costa Navarino θα συναντηθείτε με άτομα από το διεθνές jet set. Η λέξεις χλιδή και αίγλη θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι συνώνυμα της συγκεκριμένης μονάδας. Η Costa Navarino είναι έκτασης 10 χιλιάδων στρεμμάτων και απασχολεί πάνω από 1000 εργαζόμενους, όπου για κάθε μια θέση εργασίας εντός της ξενοδοχειακής μονάδας δημιουργείται άλλη μια έξω από αυτή. Σημαντικό επίτευγμα για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Μεσσηνίας.

μεσσηνία, μεσσηνία που να παω, μεσσηνία παραλιες, μεσσηνία τι να κανω, μεσσηνία διακοπες, καλαματα διακοπες, φοινικούντα, Costa Navarino, νέδουσα
Η Ακαδημία golf, θεωρείται μια από τις καλύτερες και πιο εντυπωσιακές στον κόσμο, με πλήθος ελαιοδέντρων, λεμονιών και θέα θάλασσα. Το όραμα του καπετάν Βασίλη ήταν να αναδειχθούν νέα ταλέντα και να προωθούνται οι νέοι μέσω υποτροφιών που τους παρέχονται.
Η Μεσσηνία όπως καταλάβατε, είναι ένας προορισμός με πολλές κατευθύνσεις, όπου έχει τη δυνατότητα να καλύψει τις προσδοκίες σας κατά την περίοδο των διακοπών σας. Μη φύγετε χωρίς να δοκιμάσετε τα παραδοσιακά προϊόντα της, όπως λάδι, βαλσάμικο ξύδι, μέλι και δίπλες.. Μικρές επιχειρήσεις με έντονη εξαγωγική δραστηριότητα, όπου εκμεταλλεύτηκαν την οικονομική κρίση, δίνουν μια ανάσα στην τοπική οικονομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου