Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

H συζυγος του ΖΩΝΤΑΝΟΥ σε μπιζνες....

http://www.fmvoice.gr/
Γράφει ο Πάρις Κουρτζίδης.
 ΚΙ ενώ ο αναπληρωτής γραμματέας της ΝΔ Κώστας Ζωντανός, ενόψει ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων και πιθανότατα πρόωρων εκλογών, επιχειρεί να ικανοποιήσει λεκτικά το κομματικό του ακροατήριο, δηλώνοντας σε συνεντεύξεις του ότι «ο κόσμος είναι λογικό να είναι ....
πικραμένος από τη ΝΔ που πήρε το μεγάλο ρίσκο να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση», ο ίδιος και οι συν αυτώ, στη «γαλαζοπράσινη» συγκυβέρνηση, πράττουν ότι περισσότερο μπορούν για να τον κάνουν να αγανακτεί, κιόλας!  Στον αντίποδα της κοινωνικής λιτότητας, συνεχίζονται σε αμείωτο βαθμό τα «πάρτι», τα πελατειακά «ρουσφέτια», οι διορισμοί στους «δικούς τους ανθρώπους» και στα «δικά τους παιδιά», όπως και οι «στημένοι διαγωνισμοί», προς όφελος ακόμη και των συζύγων…
 Ζηλεύοντας τη χάρη της συζύγου Στουρνάρα, η σύζυγος Ζωντανού, Κυριακή Κωνσταντινίδου, με την «τεχνοκρατική εμπειρία» του κ. Ηρακλή Δρούλια -και όχι μόνο αυτού- βρήκαν τον τρόπο και τη διαδικασία, εκμεταλλευόμενοι προφανώς την πολιτική εξουσία του συζύγου της, προκειμένου να επιστρέψει στον «τόπο του εγκλήματος», όπως λέει και η σοφή λαϊκή ρήση, δηλαδή στον ΟΣΚ. Η F&M Voice ως γνωστόν έχει γράψει πολλάκις για τον κ. Δρούλια και έχει φέρει στο φως πολλά αποσπάσματα απ’ τα έργα και τις ημέρες του, ως προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου στην ΟΣΚ ΑΕ, που σήμερα έχει συγχωνευθεί -μαζί με τη ΔΕΠΑΝΟΜ ΑΕ και τη Θέμις Κατασκευαστική ΑΕ- στη νεοσύστατη «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ», στην οποία, επίσης, έχει αναλάβει πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος. Στα πάμπολλα, λοιπόν, που απαρτίζουν τον «φάκελο Δρούλια» έρχεται τώρα να προστεθεί ο διαγωνισμός για την «παροχή υπηρεσιών σύνταξης και απογραφής των ακινήτων της εταιρείας Κτιριακές Υποδομές», δαπάνης 60.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ. Πρόκειται για πρόχειρο μειοδοτικό διαγωνισμό, για τον οποίο στάλθηκαν (μόνο) τρεις προσκλήσεις με άγνωστο τρόπο (συστημένες μέσω ταχυδρομείου, απλές ταχυδρομήσεις, μέσω κλητήρα, με φαξ;), αλλά και με άγνωστη ημερομηνία αποστολής. Στη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» ο διαγωνισμός αναρτήθηκε στις 28 Μαΐου 2014, το απόγευμα και ώρα 18:13:02, ώστε ο χρόνος που θα μπορούσε να τον δει κανείς και να μαζέψει τα προαπαιτούμενα έγγραφα να μην υπάρχει (!), καθώς η τέλεση του ήταν προγραμματισμένη για την επομένη το πρωί στις 09:00 στα γραφεία των Κτιριακών Υποδομών.
 Εκεί τελικά παρευρέθηκε μόνο η εταιρεία που κέρδισε (;;;) τον διαγωνισμό, καθώς αυτός έγινε και καταθέτοντας τη… συμφερότερη προσφορά! Το αξιοσημείωτο, εκτός των άλλων, είναι ότι η αναρτημένη απόφαση προέβλεπε με ασαφή διατύπωση πως η αμοιβή-προσφορά της εταιρείας «εκτιμάται ότι δεν θα υπερβαίνει τις 60.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ». 
Πως είναι δυνατόν, όμως, να υπήρχε τέτοια διατύπωση και γιατί; Υπήρξε δόλος και τι εξυπηρετούσε αυτός; Γιατί πέρα απ’ το ότι δεν μπορεί σε ένα μειοδοτικό διαγωνισμό που δεν υπάρχει άλλο κριτήριο (π.χ. τεχνική βαθμολόγηση) να υπάρχει ασάφεια ως προς την αμοιβή (!), ένα διαγωνισμός χαρακτηρίζεται πρόχειρος επειδή ακριβώς δεν υπερβαίνει τις 60.000 ευρώ, διαφορετικά βάση της επικείμενης νομοθεσίας θα έπρεπε να είναι δημόσιος κανονικός (μειοδοτικός) διαγωνισμός. Το άκρον άωτον στην υπόθεση είναι ότι την επομένη μέρα απ’ την αρχική ανάρτηση στη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ», κι αφού το πρωί αυτής είχε κερδίσει (;) τον διαγωνισμό η εταιρεία που έλαβε μόνη της μέρος σ’ αυτόν, καταθέτοντας «κλειστή» προσφορά 59.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ, το απόγευμα στις 18:20:48 υπήρξε «ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ» της απόφασης διενέργειας-πρόσκλησης διαγωνισμού! Κι αυτό φυσικά συνέβη, με το πρόσχημα της «Ορθής Επανάληψης», παρ’ ότι ο διαγωνισμός είχε ήδη γίνει, ώστε πριν κατακυρωθεί να διορθωθεί η «κατά λάθος» εσφαλμένη και απαράδεκτη επίμαχη διατύπωση, η οποία έγινε μετά «προσδιορισμένης δαπάνης 60.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ». Είναι ηλίου φαεινότερο ακόμη και για τους πιο αδαείς ότι αυτά τα συνήθη λάθη και οι συνεχείς «Ορθές Επαναλήψεις» των αποφάσεων Δρούλια γίνονται για να ελέγχονται και να «μαγειρεύονται» οι διαδικασίες. Ενίοτε πάντως και για να διορθώνονται «ατζαμοσύνες» λόγω άγχους και πανικού. Στην προκειμένη, το «λάθος» υπήρξε, προκειμένου να αποθάρρυνε τον όποιο άλλον ενδιαφερόμενο, αλλά κυρίως για να μπορούσε να ελέγξει τη διαδικασία και να ακύρωνε αν χρειαζόταν τον διαγωνισμό, σε περίπτωση που εμφανιζόταν κάποια άλλη εταιρεία και κατέθετε συμφερότερη προσφορά, για τις Κτιριακές Υποδομές, «κατά λάθος»!
 Η «μπίζνα» Ζωντανού-Κυριακίδου Αφού λοιπόν όλα πήγαν «καλά», την επομένη του διαγωνισμού και μετά την «ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ» της απόφασης, έγινε και η κατακύρωση. Όπως προβλεπόταν, η εταιρεία που κέρδισε (;) τον διαγωνισμό, μέσα σε 15 ημέρες προσκόμισε τα αναγκαία δικαιολογητικά (τυπικά έγγραφα), καθώς ο διαγωνισμός ήταν στην κυριολεξία «πρόχειρος», οπότε όρισε την υπεύθυνη – εκπρόσωπο της, η οποία εγκαταστάθηκε στις Κτιριακές Υποδομές και φέρει το όνομα Κυριακή Κωνσταντινίδου, σύζυγος του Κωνσταντίνου Ζωντανού (!), προκειμένου να είναι αυτή που θα «τρέξει» τη δουλειά… 
Το «Who is Who» του ζεύγους Ως δίδυμο, ο κύριος Ζωντανός και η κυρία Κωνσταντινίδου, συνυπήρξαν στον ΟΣΚ το «αμαρτωλό διάστημα» απ’ το οποίο το καλοκαίρι του 2009 προήλθε η περίφημη έκθεση-καταπέλτης του γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή - απ’ την οποία δυστυχώς δεν έγινε τίποτα απολύτως σε επίπεδο απόδοσης δικαιοσύνης! Η κυρία Κωνσταντινίδου ήταν ειδικός σύμβουλος στον -τότε- Διευθύνοντα Σύμβούλο Στέφανο Αγιάσογλου, ο οποίος αφού «καρατομήθηκε» μετά το προαναφερόμενο πόρισμα Ρακιντζή, όταν ξαναήρθε στην εξουσία η ΝΔ τον «δικαίωσε» στέλνοντας τον στη «ΡΟΣΚΟ», θυγατρική της «ΤΡΑΙΝΟΣΕ», που ούτως ή άλλως ναυαγεί και πρόκειται να ιδιωτικοποιηθεί. Ο δε κύριος Ζωντανός το ίδιο χρονικό διάστημα ήταν στο ΔΣ της ΟΣΚ ΑΕ, παρ’ ότι από το 2007 μέχρι τον Απρίλιο του 2011, εργαζόταν και ως Διευθύνων Σύμβουλος στην ΕΛΛΑΣΚΟΜ ΑΕ, θυγατρική εταιρεία κατασκευών του Ομίλου Εταιρειών ΟΤΕ (δεν υπήρχε ασυμβίβαστο). Αξιοσημείωτο είναι ότι ο κ. Κώστας Ζωντανός, εκτός των άλλων, μόλις ανέλαβε την ηγεσία της ΝΔ ο (συντοπίτης του) κ. Αντώνης Σαμαράς, διετέλεσε γραμματέας οργανωτικού, ενώ όταν η ΝΔ το 2012 ήρθε ξανά στην εξουσία αρχικά τοποθετήθηκε διοικητής στον «πολύπαθο-αμαρτωλό» ΟΓΑ. Το 2013 όταν στη ΝΔ εξελέγη γραμματέας ο κ. Παπαμιμίκος, επελέγη στη θέση του αναπληρωτή γραμματέα του κόμματος, ενώ στον ΟΓΑ τον διαδέχθηκε ο κ. Ξενοφών Βεργίνης, που προσπαθεί να εξορθολογήσει τις οικονομικές καταστάσεις… Σήμερα, εκτός από αναπληρωτής γραμματέας της ΝΔ, ο κ. Ζωντανός είναι παράλληλα και μέλος στο ΔΣ της ΔΕΗ ΑΕ, στην οποία τοποθετήθηκε προσφάτως, αν και άπαντες λένε ότι το τελευταίο διάστημα ασχολείται πυρετωδώς με το να φτιάξει μηχανισμό στην Μεσσηνία, καθώς έχει πάρει την εγγύηση-διαβεβαίωση του πρωθυπουργού και Προέδρου της ΝΔ ότι θα είναι υποψήφιος στην ιδιαίτερη πατρίδα τους.
 Αξιόποινη ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ… 
Ενδεικτική των παραβατικών και πιθανόν αξιόποινων πράξεων της διοίκησης Δρούλια είναι η διαδικασία (όνομα και πράμα) που ακολουθήθηκε για να συνάψει σύμβαση αρχικά ο ΟΣΚ και μετέπειτα η Κτιριακές Υποδομές ΑΕ (προβλεπόταν ακόμη και η περίπτωσης συγχώνευσης..) με εταιρεία που ανέλαβε το έργο «ανάλυση, σχεδιασμός, ανάπτυξη – υλοποίηση και εγκατάσταση πληροφοριακού συστήματος ηλεκτρονικής υποβολής και διαχείρισης αιτημάτων χορήγησης εξοπλισμού σχολείων». Στις 5 Μαρτίου του 2013 υπήρξε (αυτή τη φορά) δημόσια πρόσκληση πρόχειρου διαγωνισμού με έγκαιρη ανάρτηση του στη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ».
 Και μάλιστα, δεν ήταν μόνο συμφερότερος οικονομικά, αλλά προέβλεπε και τεχνική βαθμολόγηση, σε αντίθεση με τον άλλο… Όμως, μόλις τρεις ημέρες αργότερα (8 Μαρτίου), με απόφαση Δρούλια ακυρώνεται η πρόσκληση για τον εν λόγω διαγωνισμό! Επτά και πλέον μήνες αργότερα, έρχεται σχετική απόφαση που φέρει αρ. πρωτ.: 12.00/12811 – 21.10.2013 με την οποία εγκρίνεται η από 17 Οκτωβρίου 2013 απόφαση της 2ης Μόνιμης Επιτροπής Διαγωνισμών για την οριστική ανάδειξη αναδόχου του διενεργηθέντος -λέει- διαγωνισμού στις 28 Μαρτίου 2013, κι ενώ μετά την ακύρωση του υπάρχει (άκουσον – άκουσον) απόφαση για απευθείας ανάθεση – διαπραγμάτευση του εν λόγω διαγωνισμού, δαπάνης μέχρι 60.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ!
 Κι όμως, τρεις ημέρες μετά, δηλαδή στις 24 Οκτωβρίου 2013 υπάρχει κι άλλη ανάρτηση στη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» βάση της οποίας εγκρίνεται για τον διαγωνισμό αυτό απόφαση της ίδιας επιτροπής που λέει ότι υπάρχει απόφαση πριν απ’ την παραπάνω απόφαση της! Δηλαδή τρεις ημέρες μετά προκύπτει ότι υπάρχει κι άλλη απόφαση με άλλον αρ. πρωτ.: 12.00/196 – 11.10.2013 που έχει παρθεί δεκαπέντε ημέρες νωρίτερα (2 Οκτωβρίου 2013), για τον ίδιο διενεργηθέντα (;) διαγωνισμό! Την ίδια μέρα, ωστόσο, δηλαδή στις 24 Οκτωβρίου 2013, υπάρχει κι άλλη ανάρτηση που όμως δεν έχει επισυναπτόμενη προβολή πράξης/απόφασης και φέρει χαρακτηριστική ένδειξη «ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΕΚ ΠΑΡΑΔΡΟΜΗΣ»!!!
 Τελικά μετά από απευθείας ανάθεση – διαπραγμάτευση (;) των Κτιριακών Υποδομών στις 4 Νοεμβρίου 2013 υπογράφεται η σύμβαση έργου με τίμημα-αμοιβή που προσδιορίζεται στις 67.896 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, μεταξύ ΟΣΚ ΑΕ και ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΕ, που φυσικά προβλέπει και δεσμεύει τη διάδοχο εταιρεία ή και τον διάδοχο που θα προέλθει μετά από συγχώνευση, όπως και έγινε. Κι αν μπερδευτήκατε, παρ’ όλα αυτά, μέχρι εκεί «καλά είναι όλα αυτά»…
 Στο άρθρο 3, παράγραφο 4, της εν λόγω σύμβαση, προβλέπεται ότι «ρητά συμφωνείται και συνομολογείται μεταξύ των συμβαλλομένων μερών, ότι πέραν του ως άνω αναφερόμενου ποσού, καμία άλλη πρόσθετη αποζημίωση, αμοιβή, τίμημα, ή αντάλλαγμα για οποιδήποτε λόγο ή αιτία» δεν θα προκύψει, στο ίδιο άρθρο στην παράγραφο 8 αναφέρεται ότι «Η ΟΣΚ ΑΕ διατηρεί το δικαίωμα σύναψης συμπληρωματικής σύμβασης για την επέκταση του αντικειμένου του έργου, ή για συμπληρωματικές υπηρεσίες που δεν περιλαμβάνονται στην παρούσα και οι οποίες δύναται να καταστούν αναγκαίες, λόγω απρόβλεπτων περιστάσεων κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας της σύμβασης»!
 Ο «διορισμός» Λυμπέρη απ’ το «παράθυρο» στον ΟΣΚ Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο υπεύθυνος που ορίζει η εν λόγω εταιρεία, τον οποίο προσέλαβε το 2014, για να παρακολουθεί την καλή εκτέλεση του έργου και να εξειδικεύει κοκ τον ΟΣΚ είναι ο γιος ενός εκ των κορυφαίων τοπικών αρχόντων του δήμου Χαϊδαρίου, ο οποίος ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο ψηφοδέλτιο του Ηρακλή Δρούλια και ο οποίος φέρει το όνομα Δημήτριος Λυμπέρης του Αναστασίου! 
Τυχαίο κι αυτό; Πάντως, μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι το έργο αν και ήταν να εκτελεστεί σε 3 μήνες, τελικά ορίσθηκε στους 6 μήνες, ενώ η σύμβαση προβλέπει ρητά πως μετά το ένα (1) έτος που η ανάδοχος θα παρέχει δωρεάν (;;;) συντήρηση – υποστήριξη και εφαρμογή, δύναται να συνάψει με τις Κτιριακές Υποδομές (πρώην ΟΣΚ) ετήσια σύμβαση, η οποία δύναται συνεχώς να ανανεώνεται, για τους παραπάνω λόγους (συντήρησης – υποστήριξης – εφαρμογής κ.ά.) με σχετικό εύλογο -λέει- κόστος. Με λίγα λόγια, για όσο διάστημα θα ανανεώνονται οι συμβάσεις «το δικό τους παιδί» θα συνεχίσει να απασχολείται με πολύ καλό μηνιαίο μισθό!!! Κι αν για όλα αυτά δεν πρέπει να παρέμβουν οι αρμόδιοι και συναρμόδιοι υπουργοί, τι λέτε; Δεν πρέπει να μπουν μέσα στις Κτιριακές Υποδομές οι ελεγκτές και οι Εισαγγελείς;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου