Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

«ΕΞΕΓΕΡΣΗ» ΚΑΤΑ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΗ Ν.Δ. ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ!


«Εξέγερση» κατά Σαμαρά στη Ν.Δ. για τη στάση του στη Βουλή!Η εμφάνιση του Αντ. Σαμαρά στη Βουλή, στη συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών, απογοήτευσε και εξόργισε πολλά στελέχη της Ν.Δ.
Πέραν του «σόου» που έδωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, συνεπικουρούμενος απ’ τον γνωστό Άδωνι, τον Β. Μεϊμαράκη, τον Γ. Βρούτση, τον Γερ. Γιακουμάτο, τη Σοφία Βούλτεψη, η παρουσία του στην οξύτατη αντιπαράθεση που είχε με τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα, απογοήτευσε τη μεγάλη πλειοψηφία των βουλευτών του.
«Υπέστη δεινή ήττα σε μια ακόμα κοινοβουλευτική μάχη», υπογραμμίζουν πάρα πολλοί γαλάζιοι βουλευτές κι εξηγούν την έντονη κριτική που του ασκούν.

Επισημαίνουν μεταξύ άλλων, ότι εμφανίστηκε αναξιόπιστος, όταν απ’ τη μια έλεγε πως μπορεί να σταθεί δίπλα στην κυβέρνηση κι απ’ την άλλη τόνιζε ότι η κυβέρνηση μας πάει στα βράχια!
Όταν απ’ τη μια εγκαλούσε τον πρωθυπουργό για… μνημονιακή κωλοτούμπα κι απ’ την άλλη τον κατηγορούσε ότι με την αδιαλλαξία του μας επιστρέφει στη δραχμή!
«Εμφανίστηκε χωρίς σοβαρή γραμμή», τονίζουν πολλοί βουλευτές της Ν.Δ., οι οποίοι επισημαίνουν ακόμα και κάτι άλλο:
- Ο Αντώνης, λένε, έπεσε στην παγίδα που του έστησε ο Αλέξης για το στενό του συνεργάτη Στ. Παπασταύρου. Αναγκάστηκε να τον καλύψει, την ώρα που αυτός είναι πολλαπλά εκτεθειμένος κι αυτό, υπογραμμίζουν, «απωθεί τον κόσμο».
Αλλά και γενικότερα, η στάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για όλη την τελευταία περίοδο, κυρίως δε την προεκλογική και τη μετεκλογική, έχει προκαλέσει οξύτατες αντιδράσεις.
Στις αντιδράσεις αυτές πρωταγωνιστούν γνωστά στελέχη της παράταξης, μεταξύ αυτών η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Ν. Δένδιας, ο Κ. Χατζηδάκης και σχεδόν όλοι οι χαρακτηριζόμενοι καραμανλικοί βουλευτές και στελέχη (Στυλιανίδης, Βλάχος, Αντώναρος, Άννα Καραμανλή κ.α.).
Οι αντιδρώντες στον εγκλωβισμό του Αντ. Σαμαρά σε μια ακροδεξιά ρότα τον κατηγορούν ότι «έχει καταντήσει τη Ν.Δ. ένα μικρό και φοβικό κόμμα», ότι «ο ίδιος έχει αιχμαλωτιστεί στην ακροδεξιά γραμμή Χρύσανθου, Άδωνη, Βορίδη», ότι μέχρι και τον γραμματέα του κόμματος Α. Παπαμιμίκο έχει απέναντί του, ότι γενικά ηττάται κατά κράτος απ’ τον Αλ. Τσίπρα.
Είναι δε ενδεικτικό, ότι μετά και την τελευταία απογοητευτική του εμφάνιση στη Βουλή τα έχουν βάλει με τον Χρ. Λαζαρίδη, για τον οποίο εκφράζονται με τα χειρότερα λόγια καταλογίζοντάς του μεταξύ άλλων και την ομιλία Σαμαρά!
Και μάλιστα τονίζουν, ότι «είναι ώρα πια να αναλάβει πρωτοβουλίες ο Καραμανλής, πριν η Ν.Δ. έχει την τύχη και πορεία του ΠΑΣΟΚ»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου